/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/DOC/ Curtea Supremă de Justiție își sistează activitatea în următoarele 10 zile

missing
07 aprilie 2020, ora 14:58

Curtea Supremă de Justiție își sistează activitatea pentru următoarele 10 zile. Decizia ca instanța să nu activeze de azi până pe 17 aprilie a fost luată în legătură cu dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale naționale din 6 aprilie, prin care următoarele 10 zile au fost declarate libere, din cauza epidemiei de coronavirus. 

Astfel, ședințele de judecată, la fel ca și pronunțarea hotărârilor motivate pe cauzele penale fixate pentru perioada 7 aprilie 2010 – 17 aprilei 2010 se contramandează.

Zilele respective vor fi recuperate în modul stabilit de Guvern, după ridicarea stării de urgență.

Totuși, în cazul apariției necesității examinării unor cauze urgente, vor fi implicați judecătorii responsabili pe cauzele respective.

Amintim că președintele interimar al Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Luiza Gafton, a emis o  dispoziție prin care a lăsat la discreția conducătorilor instanțelor de judecată din republică să-și organizeze activitatea în perioada 7-17 aprilie, după ce Comisia pentru Situații Excepționale a oferit 10 zile libere bugetarilor.

CSM cere ca judecătorii și alți angajați ai instanțelor să fie chemați la serviciu doar în cazuri urgente, care nu pot fi amânate.

Amintim că la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a fost identificată o angajată infectată cu COVID-19. Sediul instanței a fost dezinfectat, iar colegii de serviciu care au intrat în contact cu asistenta judiciară infectată au fost plasați în carantină.

În perioada următoare, ședințele care erau planificate la Judecătoria Buiucani se vor desfășura în alte sedii, dacă nu vor putea fi amânate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram