/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Facturile emise în timpul stării de urgență vor fi conform datelor înregistrate în aceeași perioadă din anul trecut

missing
07 aprilie 2020, ora 16:52

Facturile la energia electrică, agentul termic și apa potabilă, emise pe timpul stării de urgență, vor fi calculate conform datelor înregistrate în aceeași perioadă din anul trecut. Despre aceasta au comunicat reprezentanții Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). 

Potrivit ANRE, raționamentul prevederii respective derivă din necesitatea neadmiterii unor facturi majorate nejustificat, în condițiile în care perioada ultimelor trei luni coincide cu perioada sezonului de iarnă, timp în care consumul de servicii este evident mai mare comparativ cu consumul în perioada lunilor de primăvară – vară.

Agenția a admis emiterea unor facturi estimative pe perioada stării de urgență, din motiv că este necesar ca operatorii, care citesc datele de pe echipamentele de măsurare, să evite la maxim riscul de a fi contaminați cu noul tip de coronavirus.

Pe 17 martie, în legătură cu pandemia de coronavirus, în Republica Moldova a fost declarată stare de urgență pentru o perioadă de 60 de zile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram