/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Medic român, despre COVID-19: „Dacă noi vom aștepta să dăm bătălia în spitale, vom pierde războiul”

07 aprilie 2020, ora 07:03

Doctorul Virgil Musta de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara consideră că dacă se va aștepta ca lupta contra virusului COVID-19 să se dea în spitale, atunci „războiul” va fi pierdut. Medicul a declarat în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8 că cel mai importante în lupta contra coronavirusului sunt măsurile de prevenire.

„Bătălia nu se dă în spitale. Dacă noi așteptăm să dăm bătălia în spital, vom pierde războiul. Vedeți ce se întâmplă în Franța, Italia, Spania, în care un număr foarte mare de persoane sunt contaminate, persoane din grupe de risc, care depășesc capacitatea spitalelor de a trata acești pacienți”, a spus Virgil Musta într-o intervenție live în cadrul emisiunii.

Potrivit lui, România nu are suficiente echipamente și personal medical specializat, și în acest caz, totul depinde de măsurile care se iau pentru a preveni coronavirusul. Medicul spune că la Timișoara pune accent pe procesul de prevenire a îmbolnăvirii în special în grupurile de risc ale populației.

„Dacă noi reușim să rupem virigile de transmitere la nivelul populației, prin măsuri de educație, prin carantinări, prin autoizolări, sunt diferite metode, avem o șansă”, a explicat medicul.

Virgil Musta a explicat că în rândul personalului medical din Spital a introdus măsuri suplimentare de protecție, pe lângă cele recomandate de Organizația Mondială a Sănătății și astfel a reușit performanța ca până acum să nu fie contaminat niciun medic de coronavirus.

Actualmente, în România sunt înregistrate 4.057 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, 176 de persoane decedate de coronavirus și 406 de cazuri de recuperare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram