/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

„Ne confruntăm cu un deficit de peste cinci mii de medici”. Date prezentate de minister de Ziua Mondială a Sănătății

missing
07 aprilie 2020, ora 11:18

Republica Moldova se confruntă cu un deficit de peste cinci mii de asistenți medicali. Acesta este condiționat de migrarea cadrelor peste hotare și îmbătrânirea personalului medical. Datele au fost prezentate de minister astăzi, de Ziua Mondială a Sănătății. 

De asemenea, în jur de 17 la sută din asistenții medicali și moașe sunt de vârstă pensionară, dar continuă să activeze, deoarece serviciile lor sunt solicitate de către instituțiile medicale și de către populație.

„Ziua Mondială a Sănătății în anul 2020 este un motiv în plus să exprimăm recunoștința noastră celor peste 23 de mii de asistenți medicali, care activează în Republica Moldova. Această cifră constituie aproape două treimi din totalul lucrătorilor medicali”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

La nivel global există un deficit de aproape 18 milioane de lucrători în domeniul sănătății. Aproximativ jumătate din această deficiență include asistenți medicali și moașe.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram