/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/FOTO/ „Am fost închis timp de 77 de zile!”. Metropola chineză Wuhan iese din izolare

08 aprilie 2020, ora 09:20

Focarul pandemiei COVID-19, oraşul chinez Wuhan, a început să revină treptat la normal în noaptea de marţi spre miercuri, odată cu ridicarea restricţiilor de circulaţie impuse pe 23 ianuarie, ca parte a celor aproape 11 săptămâni de carantină, transmite Digi24.

Sute de oameni care au fost blocaţi în oraş s-au îndreptat imediat spre gări.

Am fost închis timp de 77 de zile!”, s-a bucurat un călător, nerăbdător să se întoarcă la Changsha, localitate situată la 350 kilometri de Wuhan.

Sute de vehicule treceau la punctele de plată a taxei la ieşirea din oraş, unde până de curând erau instalate puncte de control ale poliţiei, conform imaginilor difuzate în direct la televiziunea de stat.

Foto: Profimedia

Unele vehicule stăteau deja la coadă de câteva ore pentru a putea a ieşi din Wuhan imediat după ridicarea interdicţiei.

Ziarul oficial Global Times scrie că mulţi dintre cei care părăsesc oraşul nu sunt rezidenţi, ci persoane care nu au mai putut pleca ca urmare a restricţionării circulaţiei.

În pofida optimismului cu privire la ridicarea restricţiilor, presa chineză avertizează că oraşul este încă „departe de a reveni la viaţa normală”.

Tot astăzi sunt reluate şi zborurile, cu excepţia celor internaţionale şi a celor directe cu Beijing, pe lângă circulaţia trenurilor, a autocarelor pe distanţe lungi, a taxiurilor şi a mijloacelor de transport în comun.

Părăsirea orașului, doar cu un cod QR

Foto: Profimedia

Cu toate acestea, autorităţile municipale au solicitat rezidenţilor să nu părăsească oraşul sau provincia Hubei dacă nu este necesar.

Potrivit unui comunicat preluat de mass-media, guvernul provinciei Hubei avertizează că neînregistrarea de noi cazuri de îmbolnăvire nu înseamnă că riscurile de contagiune au dispărut complet.

În fapt, dacă o persoană care doreşte să părăsească oraşul nu obţine un cod QR care să ateste starea de sănătate şi absenţa contactului cu persoanele infectate, nu poate face acest lucru.

Se menţin deocamdată restricţii de intrare în complexele rezidenţiale, unde continuă să fie efectuate controale de temperatură, precum şi cerinţa utilizării măştilor.

În centrele comerciale, supermarketurile sau parcurile care îşi redeschid porţile, afluxul de vizitatori va continua să fie limitat. Nu este permisă încă redeschiderea şcolilor din provincia Hubei.

Vicepremierul Sun Chunlan, care s-a deplasat la Wuhan pentru a supraveghea ieşirea din carantină, a cerut să nu se lase garda jos şi nici să se renunţe la standardele destinate limitării răspândirii virusului, pentru a se evita astfel revenirea epidemiei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram