/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/GRAFIC/ O lună de la primul caz de COVID-19, confirmat în Moldova. Cum a crescut treptat numărul de îmbolnăviri până la o mie de pacienți

missing
08 aprilie 2020, ora 12:52

Acum exact o lună în Republica Moldova se confirma primul caz de coronavirus. Pacienta era o femeie de 48 de ani, care se întorcea din Milano, într-un avion cu alți peste o sută de pasageri și membri ai echipajului de pe o cursă avia regulată. Starea de sănătate a femeii era deja destul de gravă, aceasta a fost dusă la spital direct de la aeroport, cu o ambulanță. Din fericire, acea pacientă s-a vindecat.

Între timp, numărul persoanelor confirmate pozitiv la noul coronavirus în țara noastră a ajuns la peste o mie, astfel, Republica Moldova intră în scenariul nr. 4, cel mai grav dintre scenariile elaborate de specialiștii din țară împreună cu cei de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Scenariu care ne prognozează un număr de peste 31 de mii de îmbolnăviri și până la șapte sute de decese, până la mijlocul lunii mai, dacă locuitorii țării nu vor respecta indicațiile simple de a sta acasă, a păstra distanța socială și a se spăla cât mai frecvent pe mâini.

Numărul de cazuri noi confirmate la pacienții din Republica Moldova a început să crească în ultima săptămână, odată ce a crescut și numărul de teste efectuate în laboratoare. Așa-zisul record de 161 de cazuri confirmate într-o singură zi a fost marcat pe 1 aprilie.

În ultima lună, din cauza complicațiilor pe care le-a provocat COVID-19, au decedat 22 de pacienți. Cei mai mulți dintre aceștia, șapte la număr, sunt din municipiul Chișinău, unde se înregistrează, de fapt, și cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

În această perioadă au reușit să se recupereze peste 40 de pacienți infectați cu noul coronavirus. Cei mai mulți dintre ei, 16 la număr, sunt din municipiul Chișinău, iar opt, din Hîncești. Iar în raionul Basarabeasca, spre exemplu, a fost înregistrat până în prezent un singur caz de îmbolnăvire, care s-a finalizat deja cu vindecarea pacientului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram