/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Perioada de ședere la Centrul de găzduire a persoanelor fără domiciliu se prelungește

missing
08 aprilie 2020, ora 20:05

Perioada de ședere a beneficiarilor în Centrule de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil a fost prelungită până la 15 mai. Măsura a fost luată în contextul evoluţiei situaţiei epidemiologice a infecţiei cu COVID-19 la nivel municipal, anunță autoritățile publice locale.

Persoanele nou venite în Centru beneficiază de triaj medical, ulterior fiind plasate în izolatoare special amenajate. Capacitatea izolatoarelor este de 33 de locuri, inclusiv 22 pentru bărbaţi şi 11 pentru femei.

Datorită măsurilor restrictive impuse de administrația Centrului, a fost posibilă evitarea focarelor de infectare cu COVID-19 în cadrul instituției. Astfel, în procesul de examinare a persoanelor nou venite au fost identificate 2 cazuri  suspecte, care ulterior au fost testate şi confirmate pozitiv. Personalul care a contactat direct cu beneficiarii a fost testaţi, rezultatele fiind negative în ambele cazuri. La moment, angajații se află în autoizolare la domiciliu.

Actualmente, de serviciile Centrului de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil beneficiază 51 de persoane, dintre care 3 noi admişi sunt plasaţi în izolator. Capacitatea maximă a Centrului este de 100 de persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram