/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Atenție, dacă vindeți produse online! Prețul trebuie să fie afișat obligatoriu. Contravine legii să trimiteți răspunsuri în privat sau să utilizați un chatbot

missing
09 aprilie 2020, ora 11:09

Persoanele care desfășoară comerț online, chiar și prin intermediul rețelelor de socializare, sunt atenționate de autorități să respecte legea.

Afișarea prețului la produs este obligatorie și contravine legii să le spuneți cumpărătorilor că le răspundeți în privat.

„Practica cu răspunsul în privat privitor la preț contravine art. 11 alin. (1) lit. e) din Legea nr. privind comerțul electronic. Utilizarea chatbot-ului (aplicației care răspunde automatizat consumatorilor) de tipul: ,,Buna ziua. Vă mulțumim că v-ați adresat la noi. V-am răspuns în privat.” – reprezintă acțiunea de prelucrare a datelor cu caracter personal cu luarea deciziei automatizate – aspect despre care trebuie să anunțați toți consumatorii și să le asigurați dreptul de opoziție. Utilizarea unor astfel de mijloace poate avea loc doar dacă se respectă prevederile art. 4 din legea enunțată”, a explicat Sergiu Bozianu, șef de direcție la Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal.

Comerțul pe rețelele sociale a luat amploare și în R. Moldova în ultimii ani și sunt mii de anunțuri în care nu sunt afișate prețurile la produse. Vânzătorii aunță că vor trimite detalii în privat potențialilor cumpărători.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram