/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Promisiuni pentru personalul medical antrenat în tratarea pacienților cu coronavirus. Cum vor fi remunerați pentru riscurile la care se expun

09 aprilie 2020, ora 15:09

Promisiuni pentru personalul medical antrenat în acordarea asistenței medicale pacienților suspecți de Covid – 19 sau ăn cazul cărora a fost confirmată prezența virusului. Angajații din instituțiile spitalicești vor beneficia de un supliment de 100% din salariul de funcție, pentru perioada în care au acordat ajutor acestei categorii de bolnavi.

„Personalul din instituțiile speictalizești vabeneficia în baza ordinului din 9 martie de un supliment pentru realizarea acestui indicator, adică tratarea persoanelor afectate de Covid – 19, în funcție de timpul real acordat în tratarea persoanelor vizate, în dependeța de perioada activării spitalelor strategice”, a subliniat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, într-o conferință de presă.

De suplimente la salariu ar urma să beneficieze și personalul medical implicat la etapa asistenței medicale prespitalicești, adică cei de pe ambulanțe. Aceștia vor beneficia de un suplimen de 50% din salariul de funcție.

„Aceste suplimente vor fi acordate din sursele fondului de asigurare obligatorii de asistență medicală”, a spus Dumbrăveanu.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram