/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/DOC/ Grupul Pro Moldova cere Procuraturii Generale tragerea la răspundere a lui Dodon pentru imixtiune în activitatea CCM

missing
10 aprilie 2020, ora 19:14

Grupul parlamentar Pro Moldova cere Procuraturii Generală tragerea la răspunderea contravențională a președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, pentru imixtiunea în activitatea Curții Constituționale. Sesizarea a fost transmisă după ce astăzi, șeful statului a recunoscut că l-a sunat pe președintele Curții Constituționale, Vladimir Țurcan, dar spune că a vorbit cu el abia după ce a fost luată decizia de suspendare a legii pentru care și-a asumat răspunderea Guvernul.

Într-o sesizare trimisă către Procuratură, deputatul Sergiu Sârbu, care a semnat documentul, susține că șeful statului trebuie tras la răspundere pentru imixtiune în CCM și spune că Igor Dodon ar fi utilizat „drept pretext pentru abuzuri și încălcări  starea de urgență din țară”.

Această acțiune este o sfidare gravă a prevederilor art. 137 din Constituție, art. 13 din Legea cu privire la Curtea Constituțională și art. 8 din Codul jurisdicției constituționale. Este inadmisbil ca vreun demnitar să admită astfel de ingerință ilegală. Astfel de acțiuni ilegale din partea celui mai înalt demnitar al statului nu doar că este un exemplu de sfidare a legii pentru toți ceilalți ci este un pericol pentru statul de drept și supremația legii”, a declarat Sergiu Sârbu.

Azi dimineață, șeful statului a recunoscut că l-a sunat ieri pe președintele Curții Constituționale, Vladimir Țurcan, dar spune că a vorbit cu el abia după ce a fost luată decizia de suspendare a legii pentru care și-a asumat răspunderea Guvernul.

Dodon recunoaște că l-a sunat ieri pe președintele Curții Constituționale: „Opoziția să-și retragă sesizările”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram