/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Fondurile asigurării de asistență medicală urmează să se reducă. Proiectul de lege înaintat de Ministerul Sănătăii

missing
10 aprilie 2020, ora 18:17

Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2020 ar urma să se micșoreze, în rezultatul actualizării prognozei indicatorilor macroeconomici. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției sociale a propus spre discuții un proiect de lege pentru modificarea documentului.

Astfel, proiectul care se referă la Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2020 prevede reducerea veniturilor cu 232 de mii de lei din contul primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală în
formă de contribuţie procentuală la salariu şi la alte recompense, achitate de fiecare categorie de plătitori. Astfel, se va forma un deficit de 232 de mii de lei, care va fi acoperit din contul soldului, care la data de 01.01.2020 a constituit peste 549 mii de lei.

Astfel, la capitolul venituri în Fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2020 se propune suma de 8,1 miliarde de lei și la cheltuieli –  suma de 8,3 miliarde de lei, cu un deficit în sumă de 232 de mii de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram