/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Viorel Morari rămâne sub control judiciar încă 60 de zile. Apărarea cere insistent să înceapă examinarea dosarului în instanță

missing
10 aprilie 2020, ora 13:45

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, rămâne sub control judiciar încă 60 de zile. Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, au admis astăzi solicitarea procurorilor de a prelungi această măsură preventivă, chiar dacă la ședință urmau să se desfășoare deja audieri în dosar.

Apărătorii lui Viorel Morari  spun că sunt gata să se prezinte la ședințe pentru examinarea cauzei în fond, au totul pregătit și martorii apărării sunt gata pentru a fi audiați, dar procurorii blochează procesul.

Noi am cerut să se trezească procurorii, să se uite că există o situație de pandemie în țară și în lume și să nu mai umble cu măsuri preventive care nu-și mai au rostul, dar să începem să lucrăm. Ne jucăm de-a prelungitul măsurii preventive, cui trebuie asta în situație de criză?”, întreabă retoric avocatul Vasile Foltea.

Pe de altă parte, procurorul pe caz Elena Ceruța acuză că avocații lui Morari sunt cei care tărăgănează examinarea dosarului și chiar au înaintat astăzi un demers prin care au cerut suspendarea procesului pentru perioada stării de urgență instituită în țară, dar instanța ar fi respins solicitarea apărării.

„Dimpotrivă, noi am înaintat demersuri  pentru accelerarea procesului. Am cerut să fie fixate mai multe ședințe și în termeni proximi”, a declarat Elena Ceruța pentru TV8.

Următoarea ședință în dosarul lui Viorel Morari a fost programată pentru 3 iunie.

Precizăm că, anterior, o ședință de judecată a fost amânată pentru că un procuror a cerut timp suplimentar pentru a face cunoștință cu materialele și demersul apărării. Avocații au cerut recuzarea procurorilor.

Judecătoria Buiucani a anulat demersul privind crearea unui grup de procurori care să prezinte învinuirea în dosarul lui Viorel Morari și a dispus ca munca să fie continuată de doi procurori și nu de patru.

Viorel Morari a fost reținut  pe 10 ianuarie, fiind învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu și fals în acte publice. Acesta mai este cercetat pentru îmbogățire ilicită și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Morari a fost plasat în arest în Penitenciarul nr.13, dar pe 14 februarie a fost eliberat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție se declară nevinovat și acuză că dosarul penal pe numele său a fost intentat la comanda lui Igor Dodon, după ce a a dispus să fie reluate cercetările în dosarul privind finanțarea Partidului Socialiștilor din Rusia și dosarul privind spălarea de bani din Bahamas prin intermediul companiei Exclusiv Media” afiliată deputatului socialist Corneliu Furculiuță.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram