Consilierul prim-ministrului Vitalie Drăgancea îi dă replică deputatei democrate Ruxanda Glavan, care a criticat dur deciziile autorităților luate pe timp de pandemie și i-a atenționat pe membrii Guvernului că au „depășit liniile roșii”. Consilierul susține că „sistemul medical a ajuns în situația de astăzi nu datorită managerilor actuali, dar datorită faptului că nu au fost niciodată prioritar pentru politic”.

Contactat de TV8, Vitalie Drăgancea a spus că deputata PDM a înțeles greșit mesajul ministrei Viorica Dumbrăveanu. „Eu cred că declarația a urmat după ce a fost înțeles greșit apelul făcut de către doamna ministră Dumbrăveanu, apelul către unii medici, în special către unii manageri medicali de a determina respectarea procedurilor de către medici în instituțiile medicale și despre nivelul de disciplină.

Guvernul nu a spus că avem cele mai performante echipamente, sistemul medical a ajuns în situația de astăzi nu datorită managerilor actuali, dar datorită faptului că nu au fost niciodată prioritar pentru politic. Și acum, când am ajuns în criză toți încearcă să demonstreze foarte mare atașament față de medici”, a menționat consilierul.

Vitalie Drăgancea a mai menționat că dacă Ruxanda Glavan s-ar fi aflat acum în funcția de ministră a Sănătății, s-ar fi confruntat exact cu aceleași probleme pe care le întâlnește Viorica Dumbrăveanu.

După Ruxanda Glavan, astăzi și liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, a declarat public că formațiunea pe care o conduce „nu va face figurație în acest parteneriat” și „își va asuma doar deciziile care au fost consultate în prealabil cu noi”.

Prima fisura în alianța PSRM-PDM. Filip: „Partidul Democrat nu va face figurație în acest parteneriat”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!