social

Procurorul Andrei Băeșu, cel care a investigat materialele legate de frauda bancară, se vrea judecător

12 aprilie 2020, ora 18:53
Distribuie:

Procurorul Andrei Băeșu, cel care a investigat materialele legate de frauda bancară, vrea să devină judecător.

Acesta se află în lista candidaților ce vor să acceadă în funcția de magistrat care va fi examinată la următoarea ședință a Consiliului Superior al Magistraturii.

Amintim că anterior avocatul lui Veaceslav Platon, Ion Crețu, a declarat că pe numele lui Andrei Băeșu, unul dintre procurorii care au investigat materialele legate de frauda bancară, a fost pornit un dosar penal pentru escrocherie, abuz de serviciu și participare în cadrul unui grup criminal organizat. Ulterior, Procuratura a anunțat că a pornit o cauză penală pe fapte de amestec în înfăptuirea urmăririi penale la investigarea fraudei bancare și altor infracțiuni, de către factori de decizie și procurori de nivel executiv din cadrul Procuraturii Anticorupție. Urmărirea penală a fost pornită prin ordonanța semnată de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, însă atunci oamenii legii au refuzat să spune cine sunt procurorii vizați

Andrei Băeșu a instrumentat mai multe dosare de rezonanță legate de frauda bancară din Republica Moldova printre care dosarul intentat față de omul de afaceri Veaceslav Platon și față de primarul de Orhei, Ilan Șor.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram