/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Directorul „Moldovagaz” promite ieftinirea „substanțială” a gazelor importate din Rusia

missing
13 aprilie 2020, ora 15:59

Directorul companiei „Moldovagaz”, Vadim Ceban, promite o reducere „substanțială” a tarifului pentru gazele naturale importate din Rusia.

Potrivit contractului actual cu „Gazprom” și reieșind din formula de stabilire a prețului de achiziție, în trimestrele III și IV se prognozează o scădere substanțială a prețului la gazele naturale importate în Moldova”, a menționat Vadim Ceban.

De asemenea, directorul „Moldovagaz” a afirmat că în structura tarifului final, ponderea prețului de achiziție a gazelor naturale este de 71%, iar restul cheltuielilor cuprind costul de transport, distribuție și furnizare a gazelor naturale.

Actualmente, prețul pentru gazele naturale furnizate de „Moldovagaz” consumatorilor casnici pentru volumul lunar de până la 30 m3 (inclusiv) pentru un apartament este de 4705 lei, iar pentru volumul ce depășește 30 m3 lunar este de 4895 de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram