/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Dodon dă o palmă Guvernului și cere indemnizații de 16 mii de lei pentru toți angajații statului care au COVID: „De unde știți voi că ei s-au infectat acasă”?

13 aprilie 2020, ora 09:13

Toate persoanele angajate în instituțiile de stat care au contractat coronavirusul vor primi indemnizații de 16 mii de lei. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon, care a criticat dur decizia Ministerului Sănătății care a selectat doar 29 de persoane în luna martie, care s-ar fi infectat la muncă cu COVID-19 și care urmează să fie despăgubite.

„Trebuie stopate aceste însinuări.De unde știți voi că medicul sau polițistul cutare s-a infectat la acasă sau la lucru, în tura lui sau cu 5 zile mai înainte? Doar este perioada de incubare a virusului de 14 zile. Am finalizat investigațiile că el a stat acasă ori nu știu unde a stat. Eu consider că trebuie să primească absolut toți”, a punctat Dodon.

Amintim că șeful ANSP a explicat că s-au făcut anchete epidemiologice care ar fi demonstrat că numai 29 de persoane ar fi contractat viruslu la serviciu. Restul cazurilor au fost calificate ca fiind de infecție comunitară. Declarațiile lui Nicolae Furtună au fost criticate în spațiul public.

Chioar și partenerii de guvernare ai socialiștilor, reprezentanții Partidului Democrat, au fost indignați de decizie și au cerut indemnizații pentru toți angajații din sistemul medical care s-au infectat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram