/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Producătorii agricoli nu se grăbesc să își „certifice” activitatea, după ce au cerut să fie autorizat comerțul ambulant pe perioada stării de carantină

13 aprilie 2020, ora 13:18

Proprietarii de gospodării țărănești care au cerut insistent de la declanșarea stării de urgență să le fie oferită posibilitatea de a-și vânde produsele agricole, acum nu par să se mai grăbească să își realizeze mărfurile. Deși au trecut mai multe zile de când autoritățile au dat undă verde comerțului ambulant pentru această categorie de agricultori, deocamdată, nimeni nu a înregistrat vreo cerere la preturi pentru a-i fi autorizată activitatea de comerț.

Situația este valabilă pentru toate sectoarele capitalei.

„Am identificat trei locuri. La ziua de sâmbătă nu am avut nicio solicitare. De dimineața, am avut mai multe telefoane, suntem dispuși să le oferim locurile care sunt amenajate”, a spus pretorul sectorului Buiucani Vadim Brânzaniuc la ședința operativă a Primăriei.

„La Ciocana au fost făcut lucrări de amenajare pe strada Voluntarilor. Până în acest moment, nu avem nicio cerere confirmată. Așteptăm cu mare drag”, a spus pretorul de Ciocana, Sinilga Școlnic.

Potrivit responsabililor de la Direcția Comerț, au fost stabilite 16 locații pentru organizarea comerțului ambulant pe perioada stării de urgență.

„Eu am vizitat sâmbătă toate locațiile propuse de pretori, lista lor este publică, agenții economici sunt la curent cu ele, producătorii care doresc să vândă produse în aceste locații, urmează să depună cereri la pretura de sector. Pretorii au comunicat că majoritatea d azi-mâine o săfei la preturi, lo să fie eliverate azutorizații și sp o să fie comerț”, a spus Valentina Constantinov, șef – adjunct al Direcției Comerț Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram