Prim-ministrul Ion Chicu susține că în Republica Moldova sunt actualmente cel puțin 20 de mii de teste pentru depistarea virusului COVID-19. Cu toate acestea, testarea în masă a lucrătorilor medicali încă nu a început, așa cum au promis autoritățile anterior. În acest context, șeful cabinetului de miniștri menționează că problema nu constă în numărul de teste, dar în capacitatea laboratoarelor din țară.

Testarea masivă a medicilor care a fost anunțată anterior nu depinde doar de disponibilitatea testelor, dar și de capacitățile laboratoarelor care există în Republica Moldova. Un laborator nu-l deschizi printr-o semnătură a prim-ministrului sau a ministrului, este o activitate destul de complicată”, a declarat Ion Chicu la o ediție specială de la Publika TV.

Potrivit lui Chicu, la sfârșitul acestei săptămâni vor ajunge în Republica Moldova încă 80 de mii de teste pe care le-a cumpărat anterior țara noastră.

Cu aceste circa 100 de mii de teste se preconizează testarea persoanelor care au simptome ale virsului COVID și a tuturor medicilor din sistemul de sănătate. „Odată cu extinderea capacităților laboratoarelor se va extinde și numărul de teste efectuate”, a explicat Chicu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!