/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Testarea în masă a lucrătorilor medicali încă nu a început, așa cum au promis autoritățile anterior. Explicația lui Chicu

13 aprilie 2020, ora 19:49

Prim-ministrul Ion Chicu susține că în Republica Moldova sunt actualmente cel puțin 20 de mii de teste pentru depistarea virusului COVID-19. Cu toate acestea, testarea în masă a lucrătorilor medicali încă nu a început, așa cum au promis autoritățile anterior. În acest context, șeful cabinetului de miniștri menționează că problema nu constă în numărul de teste, dar în capacitatea laboratoarelor din țară.

Testarea masivă a medicilor care a fost anunțată anterior nu depinde doar de disponibilitatea testelor, dar și de capacitățile laboratoarelor care există în Republica Moldova. Un laborator nu-l deschizi printr-o semnătură a prim-ministrului sau a ministrului, este o activitate destul de complicată”, a declarat Ion Chicu la o ediție specială de la Publika TV.

Potrivit lui Chicu, la sfârșitul acestei săptămâni vor ajunge în Republica Moldova încă 80 de mii de teste pe care le-a cumpărat anterior țara noastră.

Cu aceste circa 100 de mii de teste se preconizează testarea persoanelor care au simptome ale virsului COVID și a tuturor medicilor din sistemul de sănătate. „Odată cu extinderea capacităților laboratoarelor se va extinde și numărul de teste efectuate”, a explicat Chicu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram