/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Focul haric și politica moldovenească

missing
13 aprilie 2020, ora 18:44

În ultimele aproape două decenii, aducerea focului haric din Ierusalim în Republica Moldova în noaptea de Paști a devenit o tradiție pentru creștinii ortodocși și un bun prilej de PR politic, prilej care nu a putut fi ratat nici în acest an, chiar dacă întreaga lume se confruntă cu pandemia de coronavirus, iar țara noastră, ca multe alte state din Europa, se află în regim de stare de urgență, cu trafic parțial sistat și diverse restricții impuse oamenilor de rând. 

În timp ce medicii se plâng de faptul că nu au suficiente echipamente de protecție, economiștii vorbesc despre faptul că intrăm într-o criză care ne va afecta pe fiecare dintre noi, iar oamenii dau din puținul lor, fac donații fizice sau alocă din salariile lor, pentru lupta împotriva coronavirusului, aflăm că s-au găsit bani pentru aducerea focului haric din Ierusalim, cu o cursă avia charter. Anunțul este făcut de președintele Igor Dodon, cel care „împarte”, metaforic vorbind, lumina sfântă de Paști în ultimii ani. Puteam să petrecem aceste sărbători pascale în timp de pandemie fără focul haric adus la Chișinău? Poate… Pot politicienii rata un asemenea prilej de PR mai ales în an electoral? Probabil că nu…

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram