/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Deputat PPDA: Și deținătorii de patente trebuie să primească ajutor de șomaj

missing
14 aprilie 2020, ora 11:30

În rândul persoanelor care primesc ajutor de șomaj trebuie să fie și deținătorii de patente. Ar fi o crimă să ne prefacem că ei nu există. Despre aceasta a declarat deputatul Fracțiunii Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) Igor Munteanu, astăzi, în cadrul unui briefing de presă. 

„Suntem telefonați de cetățenii care ne informează că nu au ajutor de șomaj. Este vorba de un număr impunător de deținători de patente care nu primesc acest suport. Aceștia nu au un alt serviciu”, a declarat parlamentarul.

Alesul poporului atenționează că deținătorii de patente nu au nicio șansă să-și repornească activitatea economică, pe timp de pandemie, și că nu au alte mijloace de existență.

„La Leova și la Cahul, persoanele care s-au adresat la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă au fost rugate să prezinte polița de asigurare”, a spus Igor Munteanu.

Potrivit deputaților PPDA, deținătorii de patente din zece raioane ale țării, precum Rezina, Călărași, Soroca, Șoldănești, au semnat o petiție în adresa autorităților în care au declarat următoarele:

„Am sistat activitatea, nu avem concediu și foaie de boală achitată. Cerem anularea plăților pe care le efectuăm în avans. Am fost lipsiți de unica sursă de supraviețuire. Noi nu putem să ne înregistrăm în calitate de șomeri. Cerem ajutor de la stat”, spun deținătorii de patentă.

În prezent, peste zece mii de deținători de patente din țară și-au sistat activitatea.

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram