Mitropolia Moldovei și responsabilii de la Ministerul de Interne au găsit o modalitate pentru ca locuitorii de la sate să poată avea anul acesta pe masa de Paște pască și ouă sfințite. Enoriașii nu vor veni cu coșurile pline la biserică, ci preoții vor trece pe la fiecare poartă.

„Sfințirea merindelor nu se va întâmpla în biserici în sate. Cetățenii vor scoate merindele la poartă, iar preoții vor merge prin sat și vor sfinți”, a spus ministrul de Interne Pavel Voicu într-un briefing de presă.

În schimb, locuitorii capitalei nu vor avea această posibilitate, pentru a fi evitate aglomerațiile, extrem de periculoase pe timp de epidemie de coronavirus.

„Mitropolia va sfinți însă cozonaci la „Franzeluța” sau alte întreprinderi, așa ca cetățenii să poată cumpăra cozonaci deja sfințiți”, a spus ministrul de Interne Pavel Voicu, într-un brefing de presă.

Pavel Voicu a venit cu îndemnul ca cetățenii să stea de Paște acasă și să evite vizitele la rude.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!