/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Ghimpu: „Dodon a primit bani nu pentru că a ieșit din PCRM, dar pentru a forma Partidul Socialiștilor”

missing
16 aprilie 2020, ora 23:15

Fostul lider al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, susține că atunci când Igor Dodon a părăsit Partidul Comuniștilor și și-a dat votul pentru președintele propus de Alianța pentru Integrare Europeană, el ar fi primit o sumă mare de bani, dar nu pentru că a părăsit PCRM, dar pentru a forma Partidul Socialiștilor. Declarația a fost făcută în platoul emisiunii „Politica Nataliei Morari”, la TV8.

Mihai Ghimpu a spus că nu doar o persoană i-ar fi dat acea sumă de bani, dar că ar fi fost două, dar nu a vrut să spună exact cine au fost acestea.

Când a fost scos Dodon din PCRM, banii aceia care se vorbește că i-au dat pentru vot… I-au dat pentru a forma partidul. – Plahotniuc i-a dat? – Eu am spus îmi parcă că odată aici că unul din ei a zis că iaca m-a mințit celălalt și am rămas numai eu să mă achit. Nu numai unul a dat”, a declarat Ghimpu.

Totodată, fostul lider al PL este de părere că președintele Igor Dodon o va ține pe Maia Sandu după socialiști până la alegerile prezidențiale și apoi parlamentare fiindcă îi e convenabil să-i fie contracandidat în alegerile prezidențiale anume ei. În opinia lui, la prezidențiale rezultatul va fi așa cum a fost în Chișinău când Andrei Năstase a pierdut în fața lui Ion Ceban.

În plus, Mihai Ghimpu consideră că lidera PAS nu știe încă să facă politică. Fostul liberal s-a referit la faptul că Maia Sandu nu a reușit să mențină Guvernul în mâinile ei și consideră că politiciana „i-a cedat puterea lui Dodon”.

În 2011, Igor Dodon, Zinaida Greceanâi și Veronica Abramciuc au părăsit fracțiunea PCRM din Parlament, condusă de Vladimir Voronin. La sfârșitul lunii noiembrie 2011, pe atunci deputatul neafiliat, fost membru al PCRM, Igor Dodon a devenit membru al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Pe 16 martie 2012, a fost ales în Parlament președintele Nicolae Timofti.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram