/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Încă un angajat din sistemul medical a fost răpus de coronavirus

missing
16 aprilie 2020, ora 14:08

O persoană din cele cinci care au decedat în ultimele 24 de ore în R. Moldova din cauza infecției COVID-19 a muncit în sistemul medical. Ministerul Sănătății a anunțat că a fost răpusă de coronavirus Lidia Lungu, asistentă medicală din cadrul Spitalului Raional Fălești.

„Sistemul medical a pierdut un bun specialist, un lucrător ce și-a dedicat viața pentru a salva alte vieți omenești. Exprimăm sincere regrete şi condoleanțe familiei îndurerate, rudelor, colegilor și tuturor celor care au cunoscut-o și apreciat-o”, a transmis Ministerul Sănătății prin intermediul unui comunicat de presă.

Mai devreme, autoritatea a anunțat despre decesul femeii de 68 ani din Fălești. Asistenta medicală a fost internată în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă pe data de 8 aprilie. Femeia suferea de insuficiență respiratorie progresivă de gradul III, hipertensiune arterială la fel de gardul III și cardiopatie hipertensivă, susțin autoritățile.

Astăzi au fost anunțate cinci decese din cauza contaminării cu virusul COVID-19. Numărul celor răpuși de boală a ajuns la 51 în R. Moldova.

Anterior, au decedat doi medici care activau pe ambulanțe la Cricova și Soroca: Ecaterina Litvinschi și Ludmila Caraion. Din cauza coronavirusului a decedat și medicul medic radiolog Valeriu Pripa, care muncea la o clinică privată.

Până ieri-seară, au fost confirmate 510 cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătății.

/FOTO VIDEO/ Medicul Valeriu Pripa, condus pe ultimul drum! De la ceremonia funerară au lipsit soția și cele două fiice ale doctorului răpus de coronavirus

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram