/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Situația privind contaminarea cu COVID-19 izbucnește din nou la Soroca

16 aprilie 2020, ora 18:34

Ultimele date, prezentate de premierul Ion Chicu, arată că astăzi au fost confirmate 13 cazuri noi de contaminare cu coronavirus la Soroca, localitate care se află în carantină. Și ieri la Soroca s-au înregistrat 9 cazuri de contaminare, după ce la începutul lunii acum o săptămână în localitate se înregistrau câte un caz-două sau chiar niciunul.

Autoritățile au anunțat astăzi alte 105 cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus pe întreg teritoriul țării. Numărul total de persoane testate în laborator ajunge până la 2019. Alte 135 persoane confirmate în baza criteriilor clinico-epidemiologice.

Cele 105 cazuri au fost confirmate din 640 de teste procesate în laboratoare. Din numărul total de cazuri din această zi, 42 sunt lucrători medicali.

În Chișinău s-au confirmat 21 de cazuri, în regiunea transnistreană – 16, la Soroca – 13, Florești – 11, Edineț – 8, Fălești – 6, Bălți – 4, la Cahul, Dondușeni, Râșcani și Strășeni – câte 3, Ștefan Vodă, Căușeni, Sângerei, Ialoveni – câte 2, Vulcănești, Taraclia, Criuleni, Glodeni, Orhei, Telenești – câte 1 caz.

Astăzi au fost anunțate și șapte decese din cauza coronavirus, numărul victimelor ajungând la 53. Este vorba de trei femei și patru bărbați cu vârstele cuprinse între 63 și 76 de ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram