/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Zi neagră în Moldova! Cinci decese provocate de COVID-19, confirmate oficial

missing
16 aprilie 2020, ora 12:42

Autoritățile anunță decesul a încă cinci persoane din cauza contaminării cu virusul COVID-19. Numărul celor răpuși de boală ajunge la 51.

Este vorba despre o femeie de 63 ani din Chișinău. Victima a fost internată  în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă pe data de 5 aprilie. Aceasta suferea de insuficiență respiratorie progresivă de gradul III, hipertensiune arterială de gradul III și cardiopatie hipertensivă.

O altă femeie în vârstă de 63 ani din Orhei care a decedat a fost internată în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă pe data de 7 aprilie. Aceasta avea insuficiență respiratorie progresivă de gradul III, hipertensiune arterială la fel de gradul III și cardiopatie hipertensivă.

Răpus de virus a fost și un bărbat de 76 ani, din Glodeni. El a fost internat pe 6 aprilie la Spitalul Raional Glodeni și transferat acum două zile în secția Anestezie și Terapie Intensivă. Acesta suferea de cardiopatie ischemică, insuficiență cardiacă, cardiopatie aterosclerotică hipertensivă și ateroscleroză.

Și-a pierdut viața și o femeie de 68 ani, din Fălești. Victima a fost internată în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă pe data de 8 aprilie. Femeia suferea de insuficiență respiratorie progresivă de gradul III, hipertensiune arterială la fel de gardul III și cardiopatie hipertensivă.

Din cauza contaminării cu virusul COVID-19 a murit un alt bărbat de 73 ani din Cahul, care a fost internat la SR Cahul pe data de 12 aprilie. El suferea de cardiomiopatie hipertensivă și micronefrolitiază renală.

Până azi, au fost înregistrate 2 049 de cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1914 persoane confirmate prin testarea de laborator și 135 persoane confirmate în baza criteriilor clinico-epidemiologice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram