/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Deficit de medici de familie în țară! Cum se luptă cu coronavirusul în centrele de sănătate

20 aprilie 2020, ora 12:52

Sistemul de asistență medicală primară se confruntă cu un deficit acut de specialiști. Medicii de familie sunt extrem de puțini în centrele de sănătate de prin raioane, iar în aceste condiții de pandemie, lupta cu noul tip de coronavirus este o adevărată provocare.

„Suntem puțini medici de familie, dar acum, în situația aceasta lucrăm. Atmosfera e de luptă cu coronavirusul. Chiar și medicii în vârstă, cu comorbidități, acceptă activitatea prin telefon. Nu am avut niciun răspuns că nu vor să activeze, să se ducă pe foaie de boală ori în concediu”, a spus șefa Centrul de sănătate Folești, Nina Sceastlivîi, într-o intervenție live în timpul briefingului susținut azi-dimineață de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

„Toți cunoaștem despre lipsa cadrelor medicale, nu e o noutate. Avem o insuficiență de cadre în special în asistența medicală primară și vă aducem sincere mulțumiri pentru ceea ce faceți chiar dacă există această criză de cadre”, a spus în replică Viorica Dumbrăveanu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram