Satul Brînzeni din raionul Edineț a fost plasat de azi în carantină. Decizia a fost aprobată la ședința Comisiei pentru situații excepționale raionale. Restricția a fost aplicată după ce la Internatul Psihoneurologic din localitate au fost confirmate 70 de cazuri de  infecție cu coronavirus. Printre cei infectați se numără atât beneficiari ai instituției, cât și angajați.

Deocamdată, satul Brînzeni a fost plasat în carantină pentru o perioadă nedeterminată.

,,Eu acum vin de la ședința Comisiei Situații Excepțioanle a raionului și până la ziua de astăzi avem pus în carantină satul Brînzeni. Doar aceasta am discutat la Comisie. Decizia a fost aprobată, deoarece s-au depistat foarte multe cazuri în localitate”, a declarat primarului orașului Edineț, Constantin Cojocaru, membru al Comisiei, pentru Ziarul de Gardă.

Toate intrările şi ieşirile din sat acum sunt blocate. Pentru cele trei posturi fixe şi unul mobil au fost antrenați atât angajaţi MAI, cât şi militari.

Potrivit primarului satului Brînzeni, Liviu Cibotaroș, nu se cunoaște pe cât timp localitatea pe care o conduce va fi plasată în carantină.

,,Astăzi am aprobat decizia de a plasa satul în carantină conform regulamentului. Asta după ce majoritatea cazurilor au fost depistate în Internatul Psihoneurologic – 61 de pacienți și 12 angajați ai instituției, acestea sunt datele de sâmbătă. Deocamdată nu cunosc cât timp satul Brînzeni va fi în carantină, deoarece nici regulamentul încă nu l-am obținut”, a declarat pentru ZdG primarul satului Brînzeni, Liviu Cibotaroș.

În prezent, în carantină se află localitățile Glodeni, Soroca, Ștefan Vodă, Carahasani și Talmaza.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!