/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

73 de pacienți de la Internatul Psihoneurologic din Brînzeni, diagnisticați cu COVID. 145 de angajați, supuși testului de coronavirus

21 aprilie 2020, ora 11:20

231 de pacienți din cadrul Centrului de Plasament Temporar Pentru Persoane cu Dizabilități din comuna Brînzeni, raionul Edineț au fost supuși testării pentru depistarea coronavirusului. Dintre aceștia, 73 au fost testați pozitiv și internați în instituții medicale și la Spitalul de Psihiatrie din Bălți, unde beneficiază de tratament.

Totul a început de la testarea lucrătorilor din cadrul Centrului de Sănătate a acestei localități pe data de 8 aprilie. Printre aceștia, este medicul epidemiologic, câteva asistente medicale de la Centrul de Sănătate. Aceștia mai cumuleza funcții la instituția rezidențială în această localitate. Am luat probele la trei beneficiari cu simptome și au fost confirmați pozitiv”, a spus în această dimineață, într-un briefing de presă, Aliona Pistruga, din subdiviziunea Agenției Sănătate Publică Edineț.

În cele din urmă, s-a decis ca beneficiiarii centrului de plasament și angajații Centrului de Sănătate să fie testați pentru COVID-19.

„Astfel, 73 de cazuri au fost pozitive, chiar dacă mulți nu aveau niciun simptom caracteristic bloii repsective”, a mai menționat Pistruga.

Până în prezent, în comuna Brînzeni sunt înregistrate 89 de cazuri de COVID-19. Pe parcursul zilei de ieri, 145 de lucrători au fost testați, iar astăzi urmează să afle rezultatele de la cele două laboratoare din Chișinău și Bălți.

Ieri, satul Brînzeni din raionul Edineț, a fost plasat în carantină. Localitatea este monitorizată de 36 de salvatori, polițiști și soldați ai Forțelor Armate. Intrările și ieșirile din localitate sunt blocate cu zece unități de tehnică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram