/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

A fost lansat programul de educație parentală la distanță pentru familiile cu copii de până la șapte ani

missing
22 aprilie 2020, ora 10:34

A fost lansat programul de educație parentală la distanță pentru familiile cu copii de 0-7 ani, care va fi realizat de către cadrele didactice din instituțiile de educație timpurie din țară. Platforma a fost elaborat de către reprezentanții  Ministerului Educației împreună cu Reprezentanța UNICEF în Republica Moldov.

Programul de educație parentală la distanță răspunde necesității părinților de a-și ajuta copiii și în condiții de criză.

Copiii nu trebuie să simtă efectele pandemiei. Ei trebuie să fie motivați să învețe în continuare – să se joace, să citească, să construiască, să recite poezii, să alerge etc. , să nu fie blocați de refuzul sau incapacitatea părinților/familiei de a le acorda suportul necesar. Iată de ce este foarte importantă legătura emoțională cu familia și determinarea acesteia de a participa în activități de educație parentală”, a spus secretarul de stat în domeniul educației, Natalia Grîu.

Sper că aceste cursuri online vă vor ajuta să susțineți părinții și îngrijitorii ca aceștia să vorbească cu copiii mici despre pandemia COVID-19, să le explice necesitatea de a sta acasă, să organizeze un mediu sigur pentru copii acasă și să învețe copii să respecte igiena personală”, a menționat reprezentantul UNICEF în Republica Moldova, Desiree Monique Jongsma.

Instruirile se vor desfășura online, în baza Reperelor metodologice privind organizarea educației parentale la distanță, în condiții de carantină, elaborate de  Ministerul Educației.

Pentru părinți au fost elaborate suporturi informaționale/ mesaje, care conțin sfaturi practice cum să le vorbească copiilor despre Covid-19, cum să le citească, cum să comunice și să se joace cu aceștia, cum să le creeze un mediu sigur, fără pericole, și cum să îi învețe reguli simple de igienă.

După instruirile privind realizarea educației parentale la distanță a familiilor cu copii de 0-7 ani, în perioada  21-23 aprilie, 160 de specialiști din cadrul organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, cadre de conducere și didactice cu abilități de formator/ mentor vor instrui, rândul lor, educatorii parentali din instituțiile de educație timpurie, prin metoda cascadei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram