Pe timp de pandemie, Republica Moldova se împrumută cu circa opt miliarde de lei. Un credit îl ia de la Fondul Monetar Internațional (FMI) – 234 de milioane de dolari, și altul, din Federația Rusă, în sumă de 200 de milioane de euro. Acordurile de creditare au fost semnate, aprobate în Guvern și urmează să fie supuse dezbaterii în plenul Parlamentului. 

Banii cu care ne împrumutăm acum va trebui să-i întoarcem în următorii zece ani, iar la final vom achita de asupra încă circa 30 de milioane de euro.

Și dacă împrumut de la FMI este primit ca atare, atunci creditul pe care Guvernul vrea să-l ia din Rusia a stârnit o mulțime de opinii contradictorii. Despre toate, pe scurt, în infograficul de mai jos.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!