/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Una spun și alta fac! Licitație de 1,8 mil lei pentru schimbarea pavajului într-un parc, deși Ion Ceban a interzis inițierea achizițiilor în perioada stării de urgență

missing
22 aprilie 2020, ora 16:09

Pe 10 aprilie, primarul capitalei Ion Ceban declara că interzice, pe toată perioada stării de urgență, inițierea achizițiilor publice în scopul procurării bunurilor sau prestării de servicii pentru toate entitățile contractante din cadrul Primăriei Chișinău. Dar una se spune și alta se face.

Direcția locativ-comunală a Primăriei Chișinău a lansat astăzi o licitație pentru a selecta un agent economic care să efectueze lucrări de pavaj pe aleile din scuarul Miron Costin.  Suma achiziției depășește 1,8 milioane de lei.

Companiile interesate pot depune ofertele până la 5 mai. Câștigătorul licitației va trebui să realizeze lucrările în 60 de zile de la semnarea contractului cu Primăria, potrivit actelor înaintate de autoritățile locale pentru licitație.

Contactat de TV8 pentru explicații, șeful Direcției locative, Ion Burdiumov a declarat că interdicția primarului ar viza doar licitațiile care nu au fost aprobate în buget la începutul anului, dar asta a fost coordonată anterior cu edilul capitalei, doar că nu era pregătit caietul de sarcini.

„Am lansat doar licitația. Dacă o să ieșim din perioada asta de criză, o să încheiem contractul, dacă nu – o să direcționăm banii unde o să trebuiască. Am lansat procedura, dar domnul primar a spus să-l informăm când va fi finisată licitația și o să decidem pe parcurs, în dependență de cum va derula situația, dacă o să încheiem sau nu contractul”, a spus Burdiumov.

Funcționarul a precizat că acum au loc lucrări de schimbare a pavajului pe tot bulevardul Moscovei și va fi renovat și havuzul din parc.

„În acest context,  s-a decis să fie efectuată și reparația pavajului din acest parc, ca să fie deja complex și tot frumos pentru oameni”, a adăugat Burdiumov.

La începutul lunii aprilie, o altă licitație a fost dur criticată de internauți. Asociația Spații Verzi a decis să cumpere flori în valoare de 700 de mii de lei pentru a le planta în spațiile publice din capitală după data de 5 mai. Asta în vreme ce Primăria Chișinău a deschis un cont unde oamenii sunt îndemnați să doneze bani pentru sistemul medical care luptă cu pandemia de coronavirus.

/VIDEO/ Asociația Spații Verzi a cumpărat flori pentru capitală în sumă de aproape 700.000 de mii de lei

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram