/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Veste bună pentru cetățenii moldoveni stabiliți în SUA. În curând ar putea fi organizată o cursă charter spre Chișinău

missing
22 aprilie 2020, ora 11:20

O cursă charter ar putea fi organizate în curând pentru cetățenii moldoveni stabiliți în Statele Unite ale Americii, care doresc să revină în țară. Despre aceasta a declarat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Oleg Țulea, astăzi, în cadrul unui briefing de presă. 

Ministrul de Externe a precizt că numărul cetățenilor moldoveni care cer să fie repatriați este în continuă creștere. „În acest sens, depunem eforturi pentru a organiza o cursă charter pentru cetățenii stabiliți în SUA”, a spus Oleg Țulea.

Potrivit autorităților, în ultima lună peste 15 mii de cetățeni ai Republicii Moldova au revenit în țară. Astfel, au fost organizate 130 de misiuni de repatriere, 40 pe cale aeriană și 90 pe cale terestră.

De curse charter beneficiază cetățenii Republicii Moldova incluși în listele de așteptare ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare, prioritate având studenții, persoanele aflate la tratament medical și cetățenii aflați în dificultate.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram