Aproape 700 de lucrători medicali din Republica Moldova s-au contaminat de virusul COVID-19. Doar ieri au fost confirmate 40 de cazuri de îmbolnăvire.

Astfel, actualmente în Moldova sunt 698 de cazuri de contaminare în rândul lucrătorilor medicali. Cel mai mult au contractat virusul asistenții medicali. Până astăzi, s-au înregistrat 251 de cazuri.

În rândul personalului auziliar care lucrează în spitale s-au înregistrat 203 cazuri.

Următorii după numărul de contaminări sunt medicii – 184 de infectați.

De asemenea, bolnavi de COVID-19 sunt 46 de felceri, 13 farmaciști și un paramedic.

Cei mai mulți medici infectați sunt din cadrul spitalului raional și asistența medicală urgentă din Soroca- 118 cazuri, Ștefan –Vodă- 55 de infectați,  Fălești- 44 și Glodeni-34 de cazuri.

Potrivit ultimelor date, în Republica Moldova sunt 2778 de persoane infectate cu COVID-19. Până la ziua de azi, 560 persoane au fost tratate, iar 76 au decedat din cauza COVID-19.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!