/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Împrumutul de 233 de milioane de dolari de la FMI a fost aprobat de Parlament

missing
23 aprilie 2020, ora 14:20

Parlamentul a votat astăzi în două lecturi cele două proiecte de legi care prevăd atragerea unor împrumuturi de stat de la Fondul Monetar Internațional (FMI) în sumă de aproximativ 233 de milioane de dolari. Condițiile de creditare sunt mai avantajoase în comparație cu cele oferite de Federația Rusă, care ne împrumută 200 de milioane de euro.

Potrivit acordului semnat cu FMI,  78 de milioane de dolari sunt oferite R. Moldova cu o rată a dobânzii de 0%. Guvernul urmează să întoarcă acești bani în zece ani.

Alte 155 de milioane de dolari sunt oferite de FMI cu o rată de dobândă de 1,5% și urmează să rambursăm acești bani în 5 ani.

Creditele oferite de FMI vor fi un suport la bugetul de stat, care are un deficit enorm în anul curent, de peste 16 miliarde de lei.

Proiectele de creditare de la FMI au fost votate de 85 de deputați în două lecturi. Doar fracțiunea Partidului Șor s-a abținut de la vot.

„Suntem prea dependenți de credite externe și noi o să ne abținem să votăm, dar vrem ca cetățenii să ne înțeleagă corect. Orice guvernare își găsește o scuză de ce este luat un credit. Noi credem că trebuie să începem să dezvoltăm economia și să nu ne grăbim să mai avem o datorie”, a argumentat Marina Tauber.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram