/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Veste bună pentru părinți! Puteți depune online cererea pentru un nou tip de indemnizații

missing
23 aprilie 2020, ora 11:25

Familiile cu copii pot depune în mod electronic și cererea pentru indemnizația lunară pentru creșterea copilului până la împlinirea vârstei de doi ani și două luni. Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) anunță că serviciul “e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii” a fost completat cu o opțiune nouă pentru persoanele asigurate. 

Familiile pot depune prin site-ul oficial a instituţiei www.cnas.md sau prin portalul serviciilor publice servicii.gov.md cererea pentru stabilirea următoarelor tipuri de indemnizaţii:

– indemnizaţia unică la naşterea copilului;
– indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului (pentru persoanele asigurate) – până la împlinirea vârstei de trei ani şi până la împlinirea vârstei de doi ani şi două luni;
– indemnizaţia lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de doi ani (pentru persoanele neasigurate);
– indemnizaţia paternală;
– indemnizaţia lunară de suport pentru creșterea până la vârsta de trei ani a copiilor gemeni sau a mai mulţi copii născuţi dintr-o singură sarcină.

Cererea electronică se acceptă numai în cazul în care solicitantul şi copilul sunt înregistraţi în Registrul de stat al populaţiei şi când se confirmă relaţia de rudenie între solicitant şi copil în baza informaţiei din Registrul de stat al populaţiei.

În cadrul serviciului în format electronic „e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii” poate fi verificată etapa de prelucrare a cererii depuse în mod electronic prin accesarea opţiunii „Verifică statutul”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram