/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Deputat PAS: „Acest Acord cu Federația Rusă nu are nimic în comun cu achitarea salariilor și pensiilor”

24 aprilie 2020, ora 22:42

Deputatul PAS Vladimir Bolea susține că acordul de credit rusesc nu are nimic în comun cu plata pensiilor și salariilor, așa cum a declarat astăzi președintele Igor Dodon. 

În parlament s-au votat 243 de milioane, vorbim de 5 miliarde de lei, bani reali care au ajuns în conturile Republicii Moldova pentru susținerea bugetară, adică pensii, salarii, indemnizații, etc”, a declarat Bolea la emisiunea „Întreabă Ghețu” de la TV8.

Potrivit lui, banii veniți de la Fondul Monetar Internaționali sunt suficienți pentru acordarea pensiilor și salariilor.

În plus, deputatul spune că creditul rusesc a fost planificat pentru infrastructură.

Și expertul economic Veaceslav Ioniță consideră că Republica Moldova nu ar trebui să aibă probleme la achitarea pensiilor începând cu luna mai, așa cum a declarat șeful statului astăzi. Potrivit lui, în primele două luni ale anului în buget au fost acumulări foarte bune, chiar mai bune decât se aștepta, iar în luna mai deja în Moldova vor ajunge banii de la FMI. „De aceea, ceea ce înseamnă cheltuielile curente – le putem face”, a declarat Ioniță.

Astăzi președintele Igor Dodon a avertizat deputații din opoziție și Curtea Constituțională că dacă proiectele de legi votate ieri de Parlament și care se referă atât la rectificările bugetare, cât și la acordurile de împrumut din Federația Rusă, dar și de la FMI, atunci de la 1 mai nu vor fi achitate pensiile și salariile. Igor Dodon a făcut această declarație astăzi, după ce ieri CCM a suspendat Acordul de împrumut din Federația Rusă, ratificat ieri de Parlament.

Igor Dodon avertizează Curtea Constituțională: „Dacă legile votate ieri vor fi blocate, atunci nu vor fi achitate pensiile și salariile. Să-și asume consecințele”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram