/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Putin a semnat legea care simplifică procedura de obținere a cetățeniei ruse. Condiții speciale pentru cetățenii R. Moldova

missing
24 aprilie 2020, ora 12:41

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat Legea care prevede simplificarea procedurii de acordare a cetățeniei. Acum nu va mai fi obligatoriu să se renunțe la cetățeniile altor state, dacă cineva vrea și cetățenia rusă, scrie Ria Novosti.

Persoanele care s-au născut în fosta Uniune Sovietică și care trăiesc în fostele republici sovietice nu vor mai fi obligate să aibă minimum trei ani locuiți pe teritoriul Rusiei până la depunerea dosarelor pentru obținerea cetățeniei ruse și nu vor mai trebui să facă dovada veniturilor pe care le au.

Aceleași norme se răsfrâng și asupra străinilor căsătoriți cu cetățeni ruși, care locuiesc în Federația Rusă și au copii comuni și asupra persoanelor care au unul dintre părinți cu cetățenie rusă și locuiesc pe teritoriul statului.

Legea promovată de Putin are condiții speciale pentru cetățenii din R. Moldova, Ucraina, Belarus și Kazahstan. Aceștia vor putea scri cereri pentru obținerea cetățeniei Federației Ruse, indiferent de cât timp locuiesc pe teritoriul Rusiei.

Cetățenii străini care absolvesc universitățile din Rusia vot putea solicita cetățenia rusă, dacă vor avea doar un an lucrat pe teritoriul statului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram