/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Zeci de moldoveni au rămas blocați în Polonia. Până-n prezent nu a fost aprobată nicio cursă terestră

26 aprilie 2020, ora 16:46

Zeci de cetățeni moldoveni, rămași șomeri în Polonia, cer ajutor de la autorități pentru a fi repatriați. Oamenii sunt disperați, spun că în curând nu vor avea bani și nici de mâncare, nemaivorbind de plata chiriei. Aceștia nu știu cum să ajungă acasă, pentru că până-n prezent nu a fost aprobată nicio cursă terestră pentru cetățenii moldoveni, aflați în Polonia. 

„Astăzi am fost date afară. Uitați-vă la aceste femei. Prețurile pentru biletele avia sunt prea mari pentru noi. Toate avem acasă copii. Ne propuneți să trăim afară. Vă rugăm, organizați curse de transport terestre”, a spus disperată o femeie.

„Mă adresez după ajutor. Oferiți-ne vă rog curse terestre ca să putem ajunge acasă. Mulți dintre noi au rămas șomeri. Oamenii dorm în stradă. Sunt unul dintre cei 900 de cetățeni care cer ajutor”, a declarat un bărbat.

„Dacă erau aici copiii dumneavoastră cred că soluționați mai rapid problema. Ce ne propuneți să facem? Să vandalizăm magazinele și să fim deportate. Oamenii în curând nu vor avea bani pentru a mânca, nici vorbă de plata chiriei”, a mai spus o femeie.

O altă femeie, soțul căreia se află în Polonia, a transmis un videou la adresa redacției în care cere ajutor din partea autorităților. „Eu nu lucrez. Mâine, poimâne nu vom avea ce mânca. Am doi copii care așteaptă să vină tata acasă. Vă rog aduceți-mi soțul acasă”, a spus femeia.

Contactată de redacție, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Anastasia Nani a declarat că până-n prezent nu a fost organizată nicio cursă terestră pentru cetățenii moldoveni, aflați în Polonia, care să fie aprobată de către Comisia pentru Situații Excepționale.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram