Chiar dacă va fi elaborat un vaccin împotriva noului tip de coronavirus, acesta ar putea fi eficient doar o perioadă, atât timp cât virusul nu va suferi o mutație, și atunci va fi nevoie de elaborat un alt vaccin. Despre aceasta a declarat laureatul Premiului Nobel în medicină, Randy Schekman. 

Cercetătorul a avut o intervenție video în cadrul unei întruniri la Academia de Științe a Moldovei. „Este posibil să fie necesar să se livreze un vaccin la fel de regulat ca și vaccinul gripal anual. Evoluția naturală a antigenilor de suprafață ai virusurilor, precum ai celor de gripă și HIV, face dificilă anticiparea unui candidat la vaccin, a spus Randy Schekman.

Cercetătorul a mai spus că dacă totul merge bine, vom avea un vaccin contra SARS-CoV-2 către anul viitor. „Pentru SARS-CoV-2 trebuie să fie produs un vaccin care ar funcționa pe o multitudine de variante de coronavirus”, a declarat omul de științe.

Acesta a amintit într-un interviu realizat de Academia de Științe a Moldovei că pacienții care s-au recuperat din epidemia SARS în 2008 și-au păstrat imunitatea doar pentru un sezon sau două.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!