Veronica Tomescu, cofondatoare a unei agenții de turmism, susține că de când a fost declarată situția excepțională în Republica Moldova, singura ei ocupație a fost să răspundă la multiplele mesaje de anulări de tururi din partea clienților și de returnări de avansuri sau sume integrale plătite. 

Întreprinzătoarea susține că turismul este o activitate sezonieră, care este pe pauză din luna noiembrie până în martie, iar la început de primăvară, de obicei, începe să perceapă avansurile pentru grupurile de turiști căreia urmează să le presteze servicii. „Din momentul în care am intrat în situație excepțională, unica ocupație pe care am avut-o eu a fost să răspund la multiplele mesaje de anulări și returnări de avansuri sau sume integrale plătite”, susține Veronica Tomescu.

Femeia de afaceri spune că aceste avansuri au fost folosite deja pentru plata salariilor și acum trebuie să scoată bani din buzunar pentru a întoarce plățile efectuate deja. „Noi am ținut neapărat să întoarcem tuturor clienților avansurile pentru că noi avem încrederea că acești oameni vor reveni și cu siguranță vor beneficia din nou de serviciile noastre și o să aibă încredere în noi”, a menționat întreprinzătoare.

Totodată, întreprinzătoarea spune că a renunțat, din cauza situației de criză, la jumătate din echipa agenției. Iar cei care au rămas își primesc, deocamdată, salariile.

Despre măsurile adoptate de Guvern, Veronica Tomescu menționează că una dintre ele, creditul pentru plata salariilor, nu este convenabilă pentru că în acest an, cel mai probabil, va avea puțini clienți și nu poate risca să se împrumute de la bănci.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!