Miniştrii Turismului din Uniunea Europeană au făcut o videoconferință în cadrul căreia au  discutat despre modul în care pot ajuta sectorul afectat de pandemia de coronavirus şi toți au căzut de acord că trebuie să fie reluate călătoriile, doar că vor fi introduce aşa-numitele „paşapoarte Covid-19″. O soluție pe care au propus-o este deschiderea unor coridoare speciale pentru călătorii.

Videoconferința a fost prezidată de ministrul croat al Turismului, Gari Cappelli, în condiţiile în care Croaţia deţine în prezent preşedinţia rotativă a UE.

„Avem nevoie de un plan comun, la nivel european, pentru a gestiona criza. Turismul a înregistrat un declin imens şi neaşteptat. Acest plan ar trebui să includă un document bazat pe un protocol valabil în toate ţările membre UE”, a declarat Gari Cappelli, citat de Agerpres.

„Am început de asemenea să discutăm despre coridoare de călătorie aeriene, feroviare şi terestre şi sper că vom putea ajunge la un acord şi asupra acestora. Acolo unde nu vom putea, vom merge spre acorduri bilaterale cu ţările interesate”, a adăugat Cappelli.

Croaţia este o ţară care are litoral la Marea Adriatică ce se întinde pe o lungime de peste 1 500 de kilometri şi cuprinde mii de insule. Este puternic dependentă de veniturile din turism, la fel ca şi Grecia, Italia, Spania şi Portugalia.

Însă întreaga Uniune Europeană este interesată de modul cum evoluează lucrurile în turism, sector care este responsabil pentru 10% din Produsul Intern Brut şi asigură locuri de muncă pentru aproape 12% din totalul persoanelor angajate în UE, susţine ministrul croat al Turismului.

La rândul său, comisarul european pentru piaţa internă, francezul Thierry Breton, a apreciat că sectorul turismului va avea nevoie de „fonduri fără precedent pentru a depăşi criza”. Potrivit lui Thierry Breton „este nevoie de un nou Plan Marshall cu un buget european puternic, pentru a relansa Europa şi a pune la punct o uniune mai puternică şi mai rezistentă” a apreciat comisarul european într-un comunicat publicat la finalul videoconferinţei miniştrilor Turismului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!