/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Mâine CSM va examina inițierea procedurii disciplinare față de judecătorul CCM Vladimir Țurcan

missing
29 aprilie 2020, ora 18:40

Consiliul Superior al Magistraturii va examina, în ședința de mâine, cererea privind inițierea procedurii disciplinare în privința judecătorului Curții Constituționale, Vladimir Țurcan.

În agenda ședinței CSM de mâine este inclus punctul „cu privire la cererea președintelui Platformei DA, Andrei Năstase, referitor la inițierea procedurii disciplinare în privința judecătorului Curții Constituționale, Vladimir
Țurcan”.

Năstase a depus o cerere la Consiliului Superior al Magistraturii prin care a ceruti inițierea procedurii de urmărire disciplinară a lui Vladimir Țurcan, care atunci deținea funcția de preșdinte al Curții Constituționale. Năstase a înaintat cererea după ce președintele Igor Dodon a declarat că a avut o discuție telefonică cu Țurcan despre suspendarea legii prin care Guvernul și-a asumat răspunderea, iar judecătorul i-a spus cum hotărârea a fost votată.

Ulterior, magistrații CCM i-au acordat vot de neîncredere lui Vladimir Țurcan și acesta a fost suspendat din fruntea Curții Constituționale. A fost înlocuit de magistrata Domnica Manole.

Președintele Igor Dodon a recunoscut public că l-a sunat pe președintele de atunci al CCM, Vladimir Țurcan, după ce a fost suspendată legea de asumare a răspunderii. Șeful statului a spus atunci că „patru membri au votat pentru, iar dl Țurcan a fost împotrivă și el are o opinie separată”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram