/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Absolvenții Facultății de Drept a USM cer anularea examenelor de stat. „Toți studenții trebuie să fie tratați în mod egal”

missing
30 aprilie 2020, ora 22:23

Absolvenții Facultății de drept de la Universitatea de Stat cer să le fie anulate examenele de stat, așa cum s-a întâmplat în alte instituții de învățământ superior. Potrivit lor, prin decizia administrației USM de a fi organizate examenele de stat pentru studenții de la drept nu sunt puși în condiții egale cu alți absolvenți.

Într-o adresare pe Facebook, absolvenții anului IV la drept spun că având în vedere circumstanțele actuale, ar fi inadmisibil faptul ca din cauza acestei pandemii să se formeze o ierarhie arbitrară între studenții din ani terminali. „Decizia de a nu exclude studenții Facultății de Drept – USM, de la susținerea examenului de stat, ar avea un efect demoralizant și discriminant pentru noi. Toți studenții trebuie să fie tratați în mod egal”, spun studenții.

Tot ei susțin că aceste examene au fost anulate pentru studenții Facultății de Limbi Străine de la USM, dar și pentru absolvenții Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. „Astfel, în urma celor menționate supra, studenții anului IV solicităm în mod respectuos administrației Facultății de Drept USM, Universitatății de Stat din Moldova, să anuleze decizia de a susține examenul final, examenul de stat, așa cum s-a decis și procedat în favoarea studenților din cadrul Facultății de limbi străine – USM, și a studenților din cadrul USMF”, menționează aceștia.

De asemenea, pentru a nu se supune riscului de infectare, studenții solicită ca finalizarea studiilor universitare integrate să se desfășoare doar prin susținerea practicii de specialitate și a tezei de licență.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram