/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

UPDATE: Autocarele spre Polonia vor porni mâine-dimineață

missing
30 aprilie 2020, ora 22:30

UPDATE, ORA 22.30: Reprezentanții ANTA ne-au anunțat că Ucraina acceptat organizarea coridorului verde și autocarele spre Polonia vor porni mâine-dimineață, către ora opt. 

ORA 14.54: Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a selectat trei companii care care vor aduce acasă moldovenii blocați în Polonia la frontiera cu Ucraina. Potrivit reprezentanților Agenției, vor fi trimise două autocare, iar unul este prevăzut de rezervă, în contextul în care numărul cetățenilor moldoveni care vin la frontiera cu Ucraina crește. 

Totuși, nu este clar deocamdată când vor fi organizate cursele, întrucât urmează ca autoritățile Republicii Moldova să discute cu cele din Ucraina pentru organizarea „coridorului verde”. Vicedirectorul ANTA Vasiel Răileanu ne-a spus că autocarele ar putea să pornească chiar azi, dacă va fi permisiune din partea Ucrainei.

Prețul unui bilet va fi de 28,32 de euro sau circa 550 de lei și cursele vor fi operate de companiile: SRL „Gbusiness Transport”, SRL „Xenia Travel” și SRL „Rute Auto Internaționale” (rezervă). 

Cursa va fi operată cu două autocare (plus un autocar de rezervă), pentru a repatria cetățenii moldoveni incluși în listele întocmite de către misiunea diplomatică și oficiile consulare prin completarea chestionarelor puse la dispoziția solicitanților începând cu 29.03.2020, conform procedurii stabilite anterior de către Comisia Situații Excepționale”, precizează reprezentanții ANTA.

Amintim că, de ieri până azi, numărul persoanelor care stau aproape de graniță și așteaptă transport ca să revină acasă din Polonia a crescut cu aproape 20 de persoane. Oamenii stau în aer liber deja de câteva zile. Zilele trecute a fost organizată o cursă cu două autobuze, care au preluat o parte dintre cetățenii moldoveni, însă nu toți au încăput în acele autobuze, întrucât oamenii continuă să vină la frontieră.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram