/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Importanța măsurării sistematice cu noul glucometru „Accu Chek Instant”

missing
30 aprilie 2020, ora 18:15

Diabetul zaharat este o boală în care concentraţia sanguină a glucozei (glicemia) creşte foarte mult din cauza producţiei insuficiente de insulină. Insulina, un hormon eliberat de pancreas, controlează cantitatea de glucoză din sânge.

Diabet zaharat – Tipul I

Tipul I – în diabetul zaharat de tip I (denumit în trecut diabet insulino-dependent sau diabet cu debut juvenil), peste 90% din celulele pancreatice care produc insulină sunt distruse definitiv. Ca urmare, producţia pancreatică de insulină este redusă sau absentă. Numai aproximativ 10% din cazurile de diabet sunt de tip I. Majoritatea persoanelor cu diabet zaharat tip I fac boala înainte de 30 de ani.

Se consideră că un factor de mediu – probabil o infecţie virală sau un factor nutriţional, care acţionează în copilărie sau în adolescenţă – induce distrucţia celulelor pancreatice care produc insulină de către sistemul imunitar al organismului. Anumite persoane sunt mai susceptibile la acţiunea factorilor de mediu, din cauza unei predispoziţii genetice.

Diabetul zaharat tip 2 (denumit în trecut diabet non-insulino-dependent sau diabet cu debut la vârsta adultă) se caracterizează prin faptul că pancreasul continuă să producă insulină, uneori chiar mai multă decât în mod natural. Însă organismul dezvoltă rezistenţă la efectele insulinei, astfel încât în realitate există un deficit insulinic.

Controlul glicemiei tale este o parte foarte importanta în gestionarea diabetului. Testarea regulata a glicemiei te ajuta sa evaluezi eficienta regimului alimentar, a activității fizice și a tratamentului medicamentos.

Măsurările nu vor dura decât patru secunde și este necesară doar o picătură minusculă de sânge, dacă se va folosi noul glucometru german Accu-Chek Instant Roche. Aparatul are un design revoluționar, cu ecran mare și cifre mari, afițate și oferă și mai multă siguranță prin intermediul transferului de date la telefon sau laptop.

Pentru a-ți monitoriza glicemia, ai nevoie de un glucometru, un test și un dispozitiv de înțepare prevăzut cu lantcetă.

Apoi urmează acești pași:

  1. Spală-te pe mâini cu apă și săpun și usucă-le bine înainte de a începe testarea. Folosirea apei calde poate ajuta la circulația sîngelui.
  2. Înțeapă degetul, folosind dispozitivul de înțepare și lanțeta, pentru a obține o picătură de sânge.
  3. Aplică picătura pe test conform instrucțiunilor.
  4. Așteaptă câteva secunde, pentru a vedea rezultatele.
  5. Aruncă în condiții corespunzătoare lanțeta și testul.

Dacă urmează să pleci de acasă și crezi că nu vei avea posibilitatea să te speli pe mâini, împachetează un prosop umed într-o pungă de plastic, pentru a-ți șterge degetul înainte de a-ți testa glicemia. Este bine sa nu folosești șervețele umede, pentru că acestea îți pot influența rezultatul testării.

Urmează instrucțiunile care se află împreună cu dispozitivul de înțepare, pentru a obține o picătură de sânge – se recomandă masarea ușoară a degetului de câteva ori, pentru a ajuta la formarea picăturii de sânge.

Testarea din vârful degetului este cea mai comună, dar este posibilă testarea cu probe obținute din alte părți ale corpului – AST (Alternate Site Testing).

 5 sfaturi pentru recoltarea mai ușoară a probelor de sânge

Înțeparea degetelor reprezintă o parte vitală a managementului zilnic al diabetului. Într-un studiu recent, pana la 35% dintre participanți au afirmat că durerea este principalul motiv pentru care persoanele cu diabet evită să facă analizele periodice pentru  glicemie.1,2

Un factor care contribuie la intensificarea senzației de durere este manevrarea greșită a dispozitivului de înțepare. Înțeparea corectă cu dispozitivele de înțepare Accu-Chek menține disconfortul la un nivel minim. Va puteți face testele mai confortabil cu acești cinci pași simpli:

Asigurați-vă că mâinile sunt curate și uscate.
Faceți înțepătura pe partea laterală a vârfului degetului și nu pe pernița degetului.
Țineți pielea întinsă, apăsând puternic dispozitivul de înțepare pe piele.
Selectați o adâncime de penetrare cât se poate de mică, dar suficientă pentru a genera o picătură de sânge.
Schimbați degetele zilnic și luați măsurile necesare.

Indicatorul intervalului țintă a Glucometrului Accu Chek Instant Roche ne oferă:

  • Claritate imediată: indicatorul intuitiv pentru intervalul țintă determină o siguranța vizuală dacă valorile glicemiei sunt deasupra, în interiorul sau sub ținta terapeutică. Intervalul țintă poate fi individualizat pentru a îndeplini obiectivele personale ale terapiei;
  • Un singur buton pentru navigare;
  • Doar ceea ce aveți nevoie: rezultatul ultimei înregistrări precum și mediile sale (7/30/90 zile) sunt vizibile pe display. Nu este nevoie să parcurgeți un meniu. Un buton este tot ce aveți nevoie.

Fără configurare:

  • Pregătire simplă: nu necesită nici o ajustare, pur și simplu introduceți un test glicemic, aplicați o picătură de sânge și observați rezultatul glicemiei pe ecranul mare. Scoateți bandeleta de testare după măsurarea glicemiei și glucometrul se va opri automat.

Aplicarea eșantionului:

  • Lățimea mare pentru aplicare: aplicați o mică mostră de sânge oriunde în zona de dozare galbenă a benzii de testare. Banda de testare este concepută pentru a facilita aplicarea unei mici picături de sânge la sfârșitul acesteia.

Precizia măsurătorii:

  • Precizie dovedită: garantată de producătorii de produse Accu-Chek®, care respectă cerințele ISO 15197: 2013 / EN ISO 15197: 2015, oferind o acuratețe și mai strictă pentru a obține rezultate mai fiabile.
  • Sincronizare ușoară: odată ce glucometrul este asociat cu telefonul smartphone, datele pot fi transferate

Puteți găsi produsul pe Farmacie.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram