Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, fracțiunea căruia, aproape în totalitate, a votat în Parlament pentru ratificarea Acordului de împrumut cu Federația Rusă, spune că a fost nevoit să aleagă între „rău și foarte rău”.

Este prea tare spus dacă am votat cu inima împăcată. Am votat pentru că, cu părere de rău, eu de mult timp deja, fiind în spațiul public, sunt în situația când nu am de ales între ceva bun și ceva rău. Cam întotdeauna iese că am de ales între ceva rău și ceva foarte rău. De aceea, ești în situația să alegi răul cel mai mic”, a spus democratul la emisiunea „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Liderul PDM spune că a avut foarte multe întrebări referitor la textul acestui acord, dar că „a luat toate măsurile ca cât de cât să fie împăcați atunci când votează acest acord”.

De asemenea, Filip recunoaște că textul acordului nu este cel mai reușit.

Amintim că Acordul de împrumut cu Rusia a fost ratificat săptămâna trecută de Parlament. Ulterior, Curtea Constituțională l-a suspendat și urmează să se expună referitor la acesta până la 7 mai.

Semnarea acordului a provocat discuții aprinse în rândul societății și a politicienilor de opoziție care susțin că unele prevederi sunt contrare intereselor Republicii Moldova. Una dintre aceste prevederi se referă la faptul că unele companii sau întreprinderi ar putea lua credite în băncile rusești și acestea ar putea fi garantate de Guvern.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!