/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Pavel Filip, despre votul lui pentru Acordul de credit cu Rusia: „Am avut de ales între ceva rău și ceva foarte rău”

30 aprilie 2020, ora 20:08

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, fracțiunea căruia, aproape în totalitate, a votat în Parlament pentru ratificarea Acordului de împrumut cu Federația Rusă, spune că a fost nevoit să aleagă între „rău și foarte rău”.

Este prea tare spus dacă am votat cu inima împăcată. Am votat pentru că, cu părere de rău, eu de mult timp deja, fiind în spațiul public, sunt în situația când nu am de ales între ceva bun și ceva rău. Cam întotdeauna iese că am de ales între ceva rău și ceva foarte rău. De aceea, ești în situația să alegi răul cel mai mic”, a spus democratul la emisiunea „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Liderul PDM spune că a avut foarte multe întrebări referitor la textul acestui acord, dar că „a luat toate măsurile ca cât de cât să fie împăcați atunci când votează acest acord”.

De asemenea, Filip recunoaște că textul acordului nu este cel mai reușit.

Amintim că Acordul de împrumut cu Rusia a fost ratificat săptămâna trecută de Parlament. Ulterior, Curtea Constituțională l-a suspendat și urmează să se expună referitor la acesta până la 7 mai.

Semnarea acordului a provocat discuții aprinse în rândul societății și a politicienilor de opoziție care susțin că unele prevederi sunt contrare intereselor Republicii Moldova. Una dintre aceste prevederi se referă la faptul că unele companii sau întreprinderi ar putea lua credite în băncile rusești și acestea ar putea fi garantate de Guvern.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram