/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Sandu și Litvinenco au refuzat să depună un denunț la Procuratură, după ce au anunțat că judecătorii CCM sunt filați. Motivul

missing
30 aprilie 2020, ora 14:57

Procuratură spune că președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Maia Sandu și deputatul Sergiu Litvinenco au refuzat să depună un denunț în susținerea informațiilor publicate pe Facebook, precum că unii judecători ai Curții Constituționale ar fi fost filați și intimidați. Procuratura acuză politicienii că este atrasă în soluționarea unor conflicte.

„Acum două zile, procurorii au luat act de respectivele postări, iar pentru a clarifica situația, i-a îndemnat să depună un denunț, pentru a da procurorilor posibilitate să inițieze un proces penal, așa cum prevede legea.

Cei doi politicieni au refuzat însă să dea curs invitației, motivând că nu au încredere în organele de drept și că nu pot divulga sursa de informații, deși, în alte situații, depun activ denunțuri la Procuratură”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Astfel, Procuratura nu a inițiat vreun proces penal, nu a autorizat și nu a intervenit către judecătorul de instrucție pentru a fi permise careva măsuri speciale de investigații în privința judecătorilor Curții Constituționale.

Din informațiile prezentate de Ministerului Afacerilor Interne, Serviciul de Informații și Securitate si Centrul Național Anticorupție, nici aceste structuri nu au realizat astfel de măsuri, spun procurorii.

De cealaltă parte, deputatul PAS Sergiu Litvinenco a declarat pentru tv8.md că: „Eu nu pot să-mi divulg sursele. Persoanele care mi-au dat informația respectivă nu au fost de acord ca eu să le dau numele, pentru că vor fi persecutate și arestate. Din comunicatul respectiv, care este strict politic, deduc că foarte corect am procedat. 

Acum două zile președintele Igor Dodon a declarat că judecătorii CCM sunt controlați de opoziție. L-am întrebat pe procurorul general, Alexandru Stoianoglo, dacă nu consideră că este o declarație gravă și dacă nu-l invită și pe șeful statului să depună un denunț”, a declarat Sergiu Litvinenco.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram