/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Un membru al CSM sesizează inspecția judiciară, după ce secretarul CEC Lebedinschi s-ar fi întâlnit pe ascuns cu președintele Curții de Apel Cahul Petrov

missing
30 aprilie 2020, ora 11:03

Membrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) Dorel Musteață a declarat azi, în cadrul ședinței Consiliului, (care nu a avut loc de facto din lipsă de cvorum), că sesizează inspecția judiciară, în privința imaginilor apărute în public, de la o întrevedere „secretă” dintre secretarul Comisiei Electorale Centrale (CEC), Maxim Lebedinschi, fost consilier al președintelui Igor Dodon, și președintele Curții de Apel Cahul, Ruslan Petrov, instanță unde „se murează” dosarul lui Ilan Șor legat de frauda bancară.

Din imaginile pe care le-a publicat chiar Ilan Șor pe internet la începutul lunii aprilie, ar reieși că cei doi s-au întâlnit „pe ascuns” la Cahul. Șor spune că întrevederea dintre cei doi ar fi avut loc pe 1 aprilie.

„Sesizez inspecția judecătorească vizavi de incidentul care a avut loc pe 1 aprilie la Curtea de Apel Cahul – filmările din spațiul public, care au pus mai multe semne de întrebare, și anume prezența domnului Lebedinschi Maxim și întrevederea cu președintele Curții de Apel Cahul, Ruslan Petrov. Ca să nu fie lăsate semne de întrebare, solicit inspecția să verifice cazul dat”, a spus Dorel Musteață.

L-am contactat pe Maxim Lebedinschi pentru a-i solicita o reacție, dar acesta nu ne-a răspuns la telefon. Totuși, la începutul lunii aprilie, când au apărut înregistrările în spațiul public, Lebedinschi a confirmat întâlnirea cu Petrov, dar a negat că acesta ar fi avut legătură cu dosarul lui Șor.

În același timp, reprezentanții Curții de Apel Cahul, care ne-au răspuns la numărul de telefon fix indicat pe pagina web a Curții, ne-au spus că instanța nu activează și nu putem nicicum lua legătura telefonică nici cu președintele Curții de Apel și nici cu reprezentanții serviciului de presă. „Încercați luni…”, ni s-a spus la telefon.

Ilan Șor a fost condamnat în avara anului 2017 de către magistrații de la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, la șapte ani şi șase luni de închisoare, pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, fapte legate de frauda din sistemul bancar. Totuși,  Șor a fost eliberat din arest la domiciliu, pentru că sentința urma să intre în vigoare din momentul în care decizia va deveni definitivă. Dosarul acestuia se află deja de circa 1,5 ani la Curtea de Apel Cahul. Între timp, Șor, care avea interdicție de a părăsi țara, a reușit să fugă. Acesta s-ar afla în Israel, informație pe care o neagă. În prezent, el se află în căutare națională și internațională.

Vezi și:

/DOC/ Dosarul lui Ilan Șor rămâne la Curtea de Apel Cahul. CSJ a respins solicitarea avocatului de a muta cauza în altă instanță

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram