/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

De ce a spus OMS că Suedia, criticată anterior pentru abordarea anticoronavirus, poate fi un model pentru întreaga lume

missing
01 mai 2020, ora 15:27

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a explicat la Digi24 declarația unui reprezentant OMS că Suedia este un model pentru statele din întreaga lume, deși țara a fost criticată pentru că nu a adoptat, la fel ca alte state, restricții pentru a stopa răspândirea noului coronavirus.

„A fost interpretată tendențios. Michael Ryan dă exemplu Suedia pentru că cetățenii, fără să aibă o impunere prin lege a distanțării sociale, au respectat asta și au limitat transmiterea infecției. A a recomandat acest parteneriat între autorități și populație”, a explicat Rafila.

El adaugă că „de aici până la a spune că celelalte modele au fost greșite e mare distanță”.

„Aplicarea modelului suedez se referă și la perioada ulterioară ridicării restricțiilor, comportamentul suedezilor e recomandat”, a mai spus Rafila.

Michael Ryan, director OMS îa programul de urgențe, a spus ieri că Suedia poate fi un model pentru „noua normalitate”.

„Suedia reprezintă un model, dacă vrem să ne întoarcem înapoi la o societate în care să nu avem izolare. Cred că există percepția potrivit căreia Suedia nu a impus măsuri de control și că a lăsat boala să se răspândească. Nu este deloc adevărat.

Suedia a implementat o politică publică foarte puternică privind distanțarea socială, cu privire la îngrijirea și protecția persoanelor plasate pe termen în instituții de îngrijire și multe alte lucruri.

Ceea ce a făcut în mod diferit este că s-a bazat foarte mult pe relația cu cetățenii și pe capacitatea și voința acestora de a implementa auto-distanțarea socială și auto-reglementarea, dacă doriți să folosim acest cuvânt.

În acest sens, ei au implementat o politică publică printr-un parteneriat cu populația. Au testat, au sporit semnificativ capacitatea saloanelor de terapie intensivă. Sistemul de sănătate a rămas mereu în parametri de funcționare pentru a răspunde numărului de cazuri pe care l-au înregistrat”, a spus Ryan

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram