/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/DOC/ Dezvăluiri noi privind scoaterea cerealelor din țară! S-ar crea un deficit pentru ca la toamnă soluția „salvatoare” să vină de la ruși

missing
01 mai 2020, ora 23:17

Dezvăluri noi privind o presupusă schemă de scoatere masivă a cerealelor din țară. Grânele ar fi scoase din Republica Moldova „sub acoperirea politică a unor structuri proruse”. Deputatul PPDA, Vasile Năstase susține că acest lucru s-ar face intenționat și anume pentru a crea deficit pe piața cerealelor, iar la toamnă, când stocurile vor fi insuficiente, soluția salvatoare să vină din Federația Rusă. Declarațiile au fost făcute, în această seară, în premieră, la „Întreabă Ghețu” de la TV 8.

Vasile Năstase a spus că cerealele ar fi scoase din țară de două companii, controlate de „elemente criminale din Federația Rusă”.

„Am primit o informație foarte gravă azi, că cerealele sunt scoase din Republica Moldova în principal de două companii „Rusagroprim” și „Bizagroprim”, controlate de elemente criminale din Federația Rusă și care în ultimul timp au ajuns foarte rapid în topul exportatorilor”, a spus deputatul PPDA.

Cele două companii ar avea în proprietate  în jur de 2 mii de hectare de terenuri,m dar și jumătate din silozurile portului Reni, cu capaictăți mult mai mari decât Giurgiulești.

Năstase a trimis o nouă interpelare în adresa premierului Ion Chicu prin care atenționează despre existența acestei scheme și solicită informații despre cantitățile de cereale exportate de către societăți comerciale în perioada noiembrie 2019 până în prezent, dar și crearea unei comisii guvernamentale.

„În ce privește rezerva de stat de cereale, există informații că aceasta ar fi doar pe hârtie, că stocurile au fost vândute demult și că ele se completează cu produse din roada nouă. Pentru a nu se ajunge la un deficit pe piață, pentru a afla care este cantitatea stocurilor din rezerva de stat, vă rog să inițiați procedura de constituire a unei comisii guvernamentale, cu participarea reprezentanților opoziției parlamentare sau a experților delegați de aceasta cu scopul inventarierii reale a cantităților de cereale din rezerva de stat și a stabili cu exactitate care este situația reală”, se menționează ăn textul interpelării semnate de deputat.

Vasile Năstase a mai spus în cadrul emisiunii că ar putea sesiza chiar și Procuratura Generală pe marginea acestei scheme.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram